Befejezés

Egy amigurumi munkadarabot sok féleképpen fejezhetünk be.

amigurumi befejezés

  1. Miután elkötöttük a fonalat, tűbe fűzzük, majd végigvezetjük az utolsó szemeken az első szál alatt. Ezután szorosra húzzuk a fonalat, így bezáródik a luk. Végül a fonalat megcsomózzuk az egyik szem “testén”.
  2. Az utolsó, hat szemes kör után NEM vágjuk el a fonalat, hanem tovább fogyasztunk: kihagyjuk az első szemet, a másodikból hurkot húzunk, kihagyjuk a harmadik szemet, a negyedikből hurkot húzunk, kihagyjuk az ötödik szemet, a hatodikból hurkot húzunk, majd a tűn lévő 3 szemet egyszerre lehorgoljuk. Végül elkötjük a fonalat.
  3. Az elvágott fonalvéget tűbe fűzzük, majd a szemközti szemeket összeöltjük, ezzel zárjuk a lyukat.
  4. A tuti megoldás:
amigurumi befejezés 8

Hat szem van az utolsó körünkben. Vágjuk el a fonalat, hosszú véget hagyva, húzzuk át az utolsó hurkon, majd a fonalvéget fűzzük tűbe.

amigurumi befejezés 7

Csak a külső szál alá fogunk ölteni (a képen front loop)

amigurumi befejezés 3

A horgolás menetével egyező irányban haladva szúrjuk be a tűt az első szem külső szála alá, a lyuk közepe felől kifelé.

amigurumi befejezés 2

A következő szemeknél ugyanígy járunk el, azaz a tűt bentről kifelé, csak a külső szál alatt vezetve áthúzzuk a fonalat a szemen.

amigurumi befejezés 1

Így néz ki, mikor végigöltögettünk a hat szemen

amigurumi befejezés 4

Most húzzuk meg a fonalvéget, és a lyuk eltűnik


A fonalvég elkötése és eltüntetése

amigurumi befejezés 5amigurumi befejezés 6

Elvágjuk a fonalat. Érdemes hosszú véget hagyni, majd az utolsó hurkon keresztülhúzzuk a tűvel a fonalvéget. Ezután a fonalvéget tűbe fűzzük, keresztülszúrjuk a munkadarabon, jól meghúzzuk, majd elvágjuk – ekkor a fonal vége eltűnik a töltet között.

És az eredmény (a negyedik módszert használva):

amigurumi befejezés kész

1 comment to Befejezés

  • Írnál még egyet a hímezésről is? Hogy érjük el, hogy ne jöjjön ki a szál? Hogy dolgozzuk el a végén? A horgolt szemek szerint kell öltögetni? Vagy hogy? :) Köszi!

Leave a Reply

 

 

 

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>